woensdag 20 oktober 2010

kennismaking Vrijmetselarij 15 november 2010

eerstvolgende voorlichtings-
bijeenkomst, klik hier

 Is de vrijmetselarij geheimzinnig? Nee. Kent de vrijmetselarij dan geen geheim? Nee, ook dat niet. Wat je wel zou kunnen zeggen is dat wij vrijmetselaars op zoek zijn naar het geheim in ons, naar het goddelijke licht in onszelf.

Iedere vrijmetselaar probeert zichzelf beter te kennen en een beter mens te worden. Wat een "beter" mens is bepaalt iedere vrijmetselaar voor zich zelf. Hij probeert ook in betere verhouding te komen tot zijn medemens; te komen tot een betere maatschappij. Maar ook hier weer, wat beter is, bepaalt ieder voor zich zelf. En uiteindelijk dus zoeken we naar het goddelijke, het spirituele in onszelf.
Wij werken daarbij met symbolen en ritualen die de verzinnebeelding zijn van je innerlijk en die je helpen op eigen wijze het hogere beginsel in je te zoeken.Wij doen dat in onze Tempel. 
Daarnaast hebben we in een soort vergaderzaaltje onze wekelijkse bijeenkomsten op de maandagavond. Doorgaans houdt een mede vrijmetselaar dan een soort lezing, bouwstuk genoemd, over een maçonniek (vrijmetselaars-) onderwerp, of over filosofie, kunst, muziek, spiritualiteit etc. Na de lezing volgt dan een gedachtewisseling over het onderwerp plaats.

De vrijmetselarij biedt een goede methode en een goede, inspirerende omgeving om te zoeken naar zingeving en spiritualiteit. Mits u niet dogmatisch bent maar een vrij man: een man die onderzoekt  en zoekt naar eigen-wijsheid.
Bent u geïnteresseerd in de vrijmetselarij, of gewoon nieuwsgierig en woont u in de Haagse regio? Op 15 november 2010 ontvang ik u graag in onze tempel in Den Haag en geef u een inkijkje in de vrijmetselarij.

U kunt zich opgeven per email naar rvb.kroon@gmail.com Ik stuur u vervolgens dan een uitnodiging.


Rudolph Kroon
Voorzittend Meester

lees ook: hoe word je lid





1 opmerking: