zondag 25 augustus 2013

Dag van de Vrijmetselarij (14-09-2013)"Op zaterdag 14 september mag iedereen even om een hoekje kijken: Op de 'Dag van de Vrijmetselarij' zwaaien alle Logedeuren  in Nedeland open. Welkom!"

Logegebouw Den Haag.
Zo ook de deuren van het gebouw van de 14 Haagse Loges aan de 2e Sweelinckstraat 131 in Den Haag, gaan voor u open van 10.30 tot 15.30 uur. 

Wij heten u graag van harte welkom en laten u graag ons gebouw zien, in het bijzonder de rituele ruimten ( Tempel of Werkplaats genoemd), comparitieruimte (waar vrijmetselaren regelmatig bijeenkomen om over allerlei onderwerpen van gedachte te wisselen), onze zogenaamde 7e Graad ( de kroeg waar vrijmetselaren na gedane arbeid gaarne het glas broederlijk met elkaar heffen) en, ten slotte, de Banketzaal, waar de broeders bijvoorbeeld na een inwijding van een nieuw lid in de Tempel, gezamenlijk de maaltijd nuttigen.

Op de gevel, boven de ingang, ziet u de woorden:

Leer en Leef
Groei en Geef.


Detail Logegebouw Den Haag
Deze woorden vatten vrij goed samen waar de vrijmetselarij voor staat. 
Toch is het niet onze tekst. Dit stond al op de gevel toen het gebouw een Huishoudschool was. 
Omdat de woorden ook voor ons zo toepasselijk zijn, hebben we ze maar laten staan.


De bijzondere schilderingen op de ramen zijn wel door ons aangebracht en zijn een van de vele dingen die voor u het bezichtigen waard zijn.

Hebt u behalve over het pand ook vragen over de vrijmetselarij, in het gebouw zal informatiemateriaal aanwezig zijn wat u gewoon kunt meenemen en kunt u bovendien al uw afvuren op een van de aanwezige vrijmetselaren.

De koffie staat klaar. 

1 opmerking:

  1. Zou het op prijs stellen indien de naam van de fotograaf bij de foto vermeld werd (art 25 auterswet)
    Detail Logegebouw Den Haag
    Roel Wijnants Fotografie

    BeantwoordenVerwijderen