startpagina vrijmetselarij

Hartelijk welkom op deze startpagina over vrijmetselarij.
De inwijding in de Vrijmetselarij is een ontdekkingsreis door je eigen geest, de zoektocht naar kennis over jezelf. Dezelfde inwijding hebben alle andere vrijmetselaars ook meegemaakt en beleefd op hun eigen manier. Ook zij gaan uit van een hoger beginsel, symbolisch aangeduid als 'Opperbouwmeester des Heelals'.
Je kunt met de andere vrijmetselaars praten over jouw ervaringen. Wat vind je belangrijk op je zoektocht? Je plaats in de maatschappij, spirituele zaken etc.

De Loge biedt volop gelegenheid hierover van gedachten te wisselen, want de Loge ziet het als haar taak om de voorwaarden en het klimaat te scheppen waardoor haar leden de kans krijgen zichzelf te leren kennen in relatie tot de kosmos, de gemeenschap, de ander én zichzelf als basis voor persoonlijke groei.

In deze blog vindt u over tal van onderwerpen nadere informatie en persoonlijke inzichten, zoals:
Ken Uzelve: de zoektocht.
Een beter mens worden
Keert terug naar het Westen (de maatschappij) en doe u daar kennen als vrijmetselaar.
Wat betekent vrijheid voor mij
en nog vele andere artikelen. Zie het blogarchief.

Op het internet kunt u veel zin en onzin over vrijmetselarij vinden. Of artikelen die niet de reguliere vrijmetselarij betreffen, of de vrijmetselarij in het buitenland of over vermeende relaties met andere organisaties in een ver verleden. Ik raad u aan voor een goed begrip van deze site de Verantwoording te lezen.

Natuurlijk kan ik u op deze site niet volledig informeren en zullen er altijd vragen voor u onbeantwoord blijven.  Schroom dan niet mij te mailen of  te twitteren (@VrijmetselaarDH).

Mocht u na oriëntatie op deze site informeel - onder een kop koffie - kennis willen maken of wilt u de eest volgende Avond voor Belangstellenden bijwonen, klik hier.

webmaster