zondag 22 mei 2011

Obama vrijmetselaar? Nou en!

 Vrijmetselarij Den Haag

 Auteur: Pim Vos  


 In het vrijmetselaarstijdschrift "Ken Uzelve" van deze maand  (jaargang 65, nummer 4, 2011) staat een artikel onder de titel : Barak Obama vrijmetselaar...

Omdat al geruime tijd het verhaal de ronde doet dat Obama vrijmetselaar zou zijn, heeft de schrijver een paar daagjes gegoogled, gebeld met de ambassade, vrijmetselaarsloges in de VS benaderd etc. De veronderstelling is niet zo gek omdat immers 17 van de 43 presidenten immers vrijmetselaar waren. Nergens is hard bewijs door de schrijver gevonden dat Obama vrijmetselaar is. Geen enkel "bewijs" dat vrij van fraude of trucage is. Maar, zo besluit hij, is het  het meest verstandige te stellen dat beweerd wordt dat Barak Obama vrijmetselaar is, waarmee niets mis is.
 Bijbelloze eedaflegging Obama 21 januari met vrijmetselaar
Benjamin Latrobe op de achtergrond.

Wat mij intrigeert is waarom wij het zouden willen weten en met name waarom een vrijmetselaar dat zo graag zou willen weten.Wat maakt het uit of Obama nu wel of niet vrijmetselaar is.


Dat niet-vrijmetselaren dat zouden willen weten, kan ik mij voorstellen. Vooral tegenstanders van Obama zouden daarmee Obama in een kwaad daglicht kunnen stellen. Vrijmetselaren houden zich immers met allerlei duistere zaakjes bezig in achterkamertjes om de wereldorde naar hun hand te zetten. Onzin natuurlijk. Maar het zaaien van twijfel over de integriteit van een president, werkt altijd heilzaam voor de politieke tegenstander.



Interessanter is de vraag waarom een vrijmetselaar zou willen weten of Obama nu wel of niet vrijmetselaar is.  Hebben wij meer vertrouwen in Obama als hij vrijmetselaar blijkt te zijn? Zoeken we een voorbeeld? Hebben we dat dan nodig? Willen we op feestjes en partijtjes ons lidmaatschap bij de vrijmetselarij op doorslaggevende wijze rechtvaardigen door te wijzen op Obama? En wat nu als een slimmerik tijdens dat feestje er fijntjes op wijst dat Yasser Arafat ook vrijmetselaar was? Gaan we dan betogen dat er goede en niet goede vrijmetselaren bestaan?


Nee waarde broeders en waarde vrienden, zeker als vrijmetselaar behoor je - naar mijn bescheiden mening -  het niet belangrijk te vinden of Obama nu wel of niet vrijmetselaar is. De mens en de president Obama zijn wel interessant.

Iedere vrijmetselaar geeft zich de opdracht zichzelf te leren kennen en zich geheel naar eigen inzicht en naar zijn eigen geweten te manifesteren in de maatschappij om deze mooier te maken. Laten wij doorgaan met het zoeken naar het Licht in onszelf en de liefde van mens tot medemens en niet naar het bewijs van het vermeende vrijmetselaarsschap van Obama.  En laten wij iedere schijn van identificatie met wie dan ook van welke politieke of godsdienstige organisatie, zorgvuldig proberen te vermijden.

Dat moest ik even kwijt.

Bent u het eens of oneens, laat mij dat hieronder weten.

 Zie ook:
startpagina
Waarom zou je lid worden
Hoe word je lid?

















10 opmerkingen:

  1. Wr:. Br:. Kroon,
    Mooi gezegd. Zo moge het zijn.

    Met Br:. Gr:.
    Jaap van Duffelen
    A:.L:. Plato #11, O:. Den Haag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte heren.

    Ik ben zelf vrouw! Ik reageer graag op jullie artikelen, omdat ik zeer geinteresseerd ben in de organisatie "genaamd" Loge. Het lijkt mij meer als billijk om de geintereseerden op de hoogte te stellen,wie er daadwerkelijk deelgenoten zijn van deze Organisatie om zo twijfels weg te nemen wat met gossips te maken heeft.In dit geval, President Obama van Amerika.

    Was getekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geachte mevrouw,
    Ik begrijp uw sympathieke standpunt. Zoals kerken, tennisverenigingen, werkgevers etc geen ledenlijsten / personeelslijsten publiceren, doet de vrijmetselarij dat ook niet en wel uit overweging van privacybescherming. Het is aan de individuele leden zelf om te bepalen of ze bekend willen maken of ze lid zijn van een vrijmetselaarsloge of een tennisvereniging of wat dan ook. Daar komt voor de vrijmetselarij nog bij dat - zeker in landen met totalitaire systemen- vrijmetselaren beducht zijn voor vervolging. Ook in de WOII werden vrijmetselaren in ons land vervolgd.
    Maar ook in deze tijd zijn er helaas nog steeds mensen die vooroordelen hebben, en dat weerhoudt sommige vrijmetselaren om hun lidmaatschap wereldkundig te maken.
    Zelf vrees ik de vooroordelen niet en probeer die juist te bestrijden, ondermeer met deze blog.En mijn volledige contactgegevens staan op mijn blog vermeld.

    zie ook:

    http://vrijmetselarij.blogspot.com/2011/11/het-wordt-tijd-voor-openheid-aldus-paul.html

    http://vrijmetselarij.blogspot.com/2011/07/verklaring-van-de-grootmeester-nav-oslo.html

    Met vriendelijke groet,

    Rudolph Kroon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. geachte meneer Kroon,
    persoonlijk zou ik t fascinerend vinden als t toch zo mocht zijn.
    Maar t zou niet uit moeten maken of je bent of niet.

    Alhoewel soms met bepaalde gebaren kan je wel een boodschap sturen zonder dat t opvalt.

    groet,

    zairo marin

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is tot aan de oorlog heel normaal geweest dat vrijmetselaars met alle regalia op straat paradeerden tijdens hoogtijdagen. Vooral in Engeland dan. Maar toen in heel Europa het fascisme de kop op stak, zijn ze voorzichtiger geworden. Afgezien van deze historische achtergronden heeft Br∴ Rudolph volkomen gelijk door te stellen dat niemand een lijst zou moeten hoeven te leveren van welke vereniging dan ook. Dát is nu de vrijheid in Nederland. Als vrijmetselaar heb ik niets te verbergen, maar er zijn twee zijden aan de medaille. In de regels van de vrijmetselarij staat duidelijk beschreven dat een vrijmetselaar nooit uit hoofde van de vrijmetselarij mag spreken. D.w.z. hij spreekt als zichzelf, een man die toevallig óók vrijmetselaar is. Dat is de aard van de vrijmetselarij. Aan de andere kant is het zo, dat veel vrijmetselaars liever op de achtergrond blijven. Zij doen van alles en nog wat op maatschappelijk gebied, maar willen daarop worden aangekeken als gewoon mens, en niet als onderdeel van een organisatie. De vrijmetselarij is nu eenmaal zo'n organisatie, die haar leden volkomen vrijlaat. Ikzelf ben volkomen open naar iedereen dat ik vrijmetselaar ben, maar als ik iets doe of zeg, doe ik dat als mijzelf, en nooit als vrijmetselaar. Vrijmetselarij heeft geen leerstelling, behalve dan misschien dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn eigen daden, naar zijn medemens en naar zijn schepper, hoe hij dat dan ook wenst in te vullen. Iedere vrijmetselaar werkt namelijk aan zichzelf, de eigen ruwe steen, om zo bij te dragen aan de maatschappij op de eigen bescheiden wijze. Dat is het stukje verlichting dat wij in ieder lid proberen te laten groeien. Dus: Werk aan jezelf, wees behulpzaam voor je medemens en hou in gedachte dat er een hoger beginsel bestaat dan wat wij kunnen zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "Alhoewel soms met bepaalde gebaren kan je wel een boodschap sturen zonder dat t opvalt" Deze opmerking impliceert, dat vrijmetselaren elkaar in het openbaar met 'geheime' handdrukken zouden laten weten dat zij beiden vrijmetselaar zijn. In feite is dit folklore en broodje aap. Het gebruik van dergelijke handdrukken wordt alleen ceremoniëel toegepast binnen de loges en wordt in het openbaar niet gebruikt. Het zou mij zeer verbazen als er ooit een broeder mij buiten de loge met een dergelijke handdruk zou verrassen. De diverse foto's van president Obama en presidenten Bush die elkaar maçonniek zouden handenschudden is onjuist. Iedereen die goed kijkt naar deze foto's kan duidelijk zien dat het gaat om een onhandigheid doordat ze te ver voorover moeten reiken en andere dergelijke simpele verklaringen. Als u foto's gaat zoeken van mensen die elkaar onhandig de hand drukken, en daar dan aan verbinden dat al deze mensen vrijmetselaar zijn, dan zult u iedereen wel eens 'betrappen' op het geven van een maçonnieke handdruk. Zoals meestal is de werkelijkheid een stuk eevoudiger dan wat men graag zou willen. Het mooie van het menselijk brein is dat deze overal patronen in herkent. Ook patronen die er totaal niet zijn of puur toevallig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sorry maar mijn vader is journalist en heeft al in zn carriere al verschillende hand drukken gehad.weet alleen niet of het specifiek ook vrijmetselaar zijn.En geheime boodschappen met een hand druk lijkt me meer spiritueel als politiek.En tweede wereld oorlog als je het mij vraagt deed hitler een mengelmoes van occulte plagiaat die wou de wereld op nieuw uitvinden en zich zelf kronen als de nieuwe zonnegod.Hij is ver gekomen....Misschien wel het kortste tiranie bewind uit de menselijke geschiedenis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik las zojuist onderstaand artikel:
      http://www.franklinterhorst.nl/Vrijmetselaars,volgelingen%20van%20Lucifer.htm
      Ofschoon ik begrijp dat het artikel gekleurd is door christelijke dogmatiek, roept het bij mij wel bedenkingen op.
      Met name de hoogste geheime rituelen, maar nog meer het idee van 3 wereldoorlogen om de wereldorde te ondermijnen met het doel: 1 wereldregering.
      Dat geeft wel te denken, zelfs roept het de vraag op of het de vrijmetselarij (of bepaalde leden van..) is die het vuurtje van ISIS (de naam geeft ook te denken) heeft aangestoken.
      Graag uw reactie.
      Anne-Marie

      Verwijderen
  8. Ik las zojuist onderstaand artikel:
    http://www.franklinterhorst.nl/Vrijmetselaars,volgelingen%20van%20Lucifer.htm
    Ofschoon ik begrijp dat het artikel gekleurd is door dogmatiek, roept het bij mij wel bedenkingen op.
    Met name de hoogste geheime rituelen, maar nog meer het idee van 3 wereldoorlogen om de wereldorde te ondermijnen met het doel: 1 wereldregering.
    Dat geeft wel te denken, zelfs roept het de vraag op of het de vrijmetselarij (of bepaalde leden van..) is die het vuurtje van ISIS (de naam geeft ook te denken) heeft aangestoken.
    Graag uw reactie.
    Anne-Marie


    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dag Anne- Marie,

    Dank voor uw reactie.
    Op het internet staan veel van dit soort verhalen. De teneur is doorgaans dat vrijmetselaren in duistere achterkamers de wereld besturen en een NWO willen creëren. Alleen de top van de vrijmetselarij houdt zich daarmee bezig. De 99% overige vrijmetselaren zijn te laag, zij zijn idealisten die van niets weten en zich derhalve als eenvoudige soldaten laten gebruiken. Daar hoor ik dan natuurlijk ook bij :-)
    Deze verhalen zijn er en zullen ook wel blijven. Weerleggen heeft geen zin. Sommige complotdenkers willen het blijven denken.
    Ik verwijs je graag naar de volgende twee artikeltjes op mijn blog geschreven door Paul Marselje, lid van het Hoofdbestuur van onze Orde.

    http://vrijmetselarij.blogspot.com/2014/02/nieuwe-wereldorde-illuminati-en.html
    http://vrijmetselarij.blogspot.com/2014/09/de-plichten-van-een-vrijmetselaar.html


    Ik wil daar graag het volgende aan toevoegen. De vrijmetselarij is, in ieder geval in Nederland, de eerste volledig democratische vereniging. Iedere loge is een vereniging waarbij de algemene ledenvergadering het hoogste gezag is.
    Alle logeleden zijn tevens verenigd in een overkoepelende vereniging. Het Hoofdbestuur valt ook hier weer onder de ledenvergadering.

    De vrijmetselarij biedt de leden dmv haar rituelen, symbolen en lezingen gevolgd door onderlinge gedachtewisselingen, een " werkwijze" om een beter mens te worden( dan hij vandaag is) en positief bij te dragen aan de samenleving. Wat dat betekent, bepaald iedere vrijmetselaar voor zichzelf. Een vrijmetselaar is een vrijdenker die niet dogmas van boven opgelegd wil en kan accepteren. Dat betekent dat de vrijmetselarij geen eigen leer heeft, zoals kerken, politieke partijen etc. Binnen de vrijmetselarij kom je dan ook mensen tegen van uiteenlopende godsdiensten en politieke stromingen. Inhoudelijk is men zeer divers. Wij accepteren en respecteren ieders mening. Wij streven er zelfs niet naar om het eens te worden. De absolute waarheid kent immers niemand. Dat dwingt tot bescheidenheid en tolerantie naar anderen.

    Hoe kan een zo inhoudelijk verdeelde organisatie het ooit inhoudelijk eens worden over hoe die NWO er uit zou moeten zien. En al zou dat kunnen, hoe zouden ze dat moeten realiseren. De vrijmetselarij kent immers door haar verenigingenstructuur geen centraal gezag.

    Een andere kwestie is natuurlijk dat, hoewel binnen een loge politiek en godsdiens niet beoefend en besproken worden, individuele leden wel degelijk wethouder, minister etc kunnen zijn. Zoals iemand die lid is van de plaatselijke tennisvereniging wethouder kan zijn. Dat laatste betekent niet dat de tennisvereniging politiek bedrijft.

    BeantwoordenVerwijderen