zondag 16 januari 2011

Regioconvent: Vergadering van Voorzittend Meesters

Gisteren, zaterdag, was er weer regioconvent. Dat is een vergadering van de voorzitters van de Haagse loges onder voorzitterschap van een vaste vertegenwoordiger van het Hoofdbestuur. Dat was dus voor mij vroeg opstaan op de zaterdagochtend. Gelukkig maar dat het regioconvent niet vaker dan 2 of 3 maal per jaar vergadert.

We hebben gesproken over de inmiddels al geruime tijd slepende kwestie mbt de huisvesting. De her-huisvesting van het in Den Haag gevestigde Cultureel Maçonniek Centrum. Blijft het in Den Haag of gaat het naar Utrecht of Amsterdam? Vervolgens de vraag of in de nieuwe huisvesting tevens het Hoofdbestuur en een aantal loges gehuisvest moeten worden. Vanzelfsprekend pleiten wij als Haagse loges ervoor dat het cultureel maçonniek centrum in Den Haag blijft. (zie achtergrond info)

Tevens uitgebreid gesproken over nieuwe wegen en vormen van communicatie.De inzet van "eigen" website, blogs, twitteraccounts etc.  Met steun van het regioconvent, kan ik samen met een paar medebroeders, door met onze initiatieven.

Daarnaast nog een paar kleinere agendapunten besproken. Om 12.15 uur ging ik weer huiswaarts en wachtte mij het drukke, maar gezellige gezinsleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten